Over ons

De geschiedenis van Meubelstoffeerderij Schröder

Meubel- en stoffeerinrichting W.F.G.L. Schröder stoffeert sinds 1938 klassieke zitmeubelen. In het begin bestond de clientèle uit luxe Amsterdamse wooninrichtingzaken en de grote vaart. Later namen we meubel- en stoffeeropdrachten aan van hotelketens zoals het Hilton en luxe passagiersschepen als de SS Rotterdam en de Oranje.

In opdracht van het Koningshuis hebben wij gewerkt aan de Spaanse kamer voor Prinses Irene, bidbanken en stoelen voor Koningin Beatrix en de renovatie van Empire meubels voor het Paleis op de Dam. Daarnaast hebben wij fauteuils en zitbanken gestoffeerd voor de Koninklijke Industrieele Groote Club. Ook de Amsterdamse grachtengordel is voorzien van vele door Schröder gestoffeerde zitmeubelen.

Doron Overmars is het gezicht van de meubelstoffeerderij te Westzaan. Op zijn zestiende werd hij door zijn vader in contact gebracht met het vak. Daarmee begon zijn passie voor het ambacht. Doron heeft een voorliefde voor hoogwaardige, antieke zitmeubels. Klassiek is zijn favoriete meubelstijl. Zijn creativiteit komt ook tot uiting bij het stofferen van moderne maatmeubels.

Wim Overmars
Wim Overmars aan het werk - Jordaan 1981