Antiek en klassiek

Uw antiek is bij ons in goede handen

Van antieke meubelen, traditie, kwaliteit en handwerk gaat ons hart sneller kloppen. Sinds 1938 restaureren en stofferen wij antieke zitmeubelen. Wilt u een gekoesterd familiestuk een tweede leven geven? Of heeft u een kostbaar verzamelstuk wat u op originele wijze wilt laten herstellen? Uw antiek is in goede handen bij ons bedrijf.

Wanneer uw antieke zitmeubel in onze werkplaats staat willen we het zoveel mogelijk eer aan doen. Daarom demonteren we het meubel eerst om te achterhalen hoe het is opgebouwd, en of de opbouw nog authentiek is. Indien mogelijk proberen we zoveel mogelijk de originele materialen te hergebruiken. Dit doen we om de authenticiteit en kwaliteit te waarborgen, maar mede omdat het duurzaam is.

In overleg met u bepalen we vervolgens of het meubel op originele wijze gerestaureerd moet worden. Antieke zitmeubelen van voor 1600 hebben in de regel een vaste zitting zonder springveren. Antieke zitmeubelen van na 1600 hebben vaak een hoogstoffering met springveren.

Meer informatie over de opbouw, materialen en afwerking vindt u op de pagina ‘Technieken en materialen’.

Onze authentieke werkwijze

Antieke meubels worden middels de oorspronkelijke werkwijze met authentieke materialen hergestoffeerd. Ons oog voor detail laat geen steekje vallen, zodat uw hergestoffeerde meubel weer in onberispelijke staat verkeert. De donskussens worden nog met de hand gevuld. Door de interne vakverdelingen wordt het inzakken van kussens voorkomen en de hardheid op uw wensen afgestemd.

Ons werk

Bekijk onze projecten